CO ZAMIAST CUKRU?

Wypiłabyś herbatę posłodzoną ośmioma łyżeczkami cukru? Nie? A właśnie tyle znajduje się w szklance gazowanego napoju.  Chcąc ni...




Wypiłabyś herbatę posłodzoną ośmioma łyżeczkami cukru? Nie? A właśnie tyle znajduje się w szklance gazowanego napoju. 
Chcąc nie chcąc cukier znajdziemy wszędzie od słodyczy poprzez ketchup, na konserwach rybnych kończąc. 
Zatem bez cukru w cukierniczce możemy się obejść, nie jest nam on potrzebny do życia. 
Nie jest on substancją naturalną, powstaje w wyniku procesów technologicznych.
Taka słodycz jest groźna, bo momentalnie dostaje się do krwi, powoduje to szok dla żołądka i trzustki . Dochodzi wtedy do zakwaszenia organizmu i do utraty wapnia. 
Szybko doda energii, ale równie szybko będziemy potrzebować nowej dawki. 
Zupełnie inaczej jest z naturalnymi produktami zawierającymi cukier. 
Cukry zawarte w pełnym pożywieniu są zrównoważone przez odpowiednie minerały. Energia uzyskana w wyniku procesu rozkładania i przyswajania takich cukrów jest z natury stała i długotrwała.








   



You Might Also Like

0 komentarze

INSTAGRAM @_katnova_

INSTAGRAM @_katnova_