Jagielnik z brzoskwiniami
07:52- 100 g kaszy jaglanej
- 200 g twarogu chudego
- 2 białka
- 2 jajka
- 2 łyżki proszku budyniowego
- słodzidło wg uznania (u mnie syrop 0 kcal)
- aromat do ciasta
- owoce do wyboru
- opcjonalnie rodzynki jeśli lubicie
- Kaszę płuczemy, gotujemy, studzimy.
- Białka ubijamy i dodajemy do kaszy, delikatnie mieszamy.
- Dodajemy resztę składników i mieszamy.
- Na górze układamy owoce.
- Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok 50-60 minut.
- Po upieczeniu pozostawiamy na chwilę w piekarniku aby szybko nie opadł.
6 komentarze
brzmi bardzo zachęcająco *.*
OdpowiedzUsuńZapraszam do spróbowania przepisu:)
UsuńJagielnik to cudowne ciasto - zdrowe pyszne i proste <3
OdpowiedzUsuńWow! W życiu nie wpadłabym na takie połączenie!! :)
OdpowiedzUsuńo matko, wygląda tak bardzo kusząco! :D <3
OdpowiedzUsuńO Matko :) Wygląa niezwykle kusząco :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
http://fit-healthylife.blogspot.com/