Pizza idealna
09:10
Mam coś dla Was na ten weekend:)
Potrzeba matką wynalazków:) Jeśli tak jak ja jesteś pizzo pożeraczem, a dbasz o linię i starasz się nie jeść śmieci to ten przepis na pewno Ci się spodoba i nie raz uratuje Cię w momencie kryzysu:):). Wygląda jak pizza, (a to już połowa sukcesu:)),a co najważniejsze smakuje przepysznie. POLECAM !!
- 4 białka
- 3-4 żółtka
- 2 łyżki mąki (u mnie żytnia razowa)
- mozzarella
- wędlina
- pieczarki
- sos pomidorowy
- przyprawy wg uznania

- Rozgrzewamy piekarnik do 180'C
- Ubijamy sztywną pianę z białek
- Do piany delikatnie mieszając dodajemy żółtka, mąkę i przyprawy
- Przelewamy do formy na tartę i pieczemy przez ok 15-20 minut
- Upieczony spód wyjmujemy
- Podkręcamy temperaturę piekarnika do 220-225'C
- Na upieczonym spodzie rozsmarowujemy sos pomidorowy i nakładamy dodatki
- Wstawiamy ponownie do piekarnika i pieczemy ok 10 min
11 komentarze
zaskoczył mnie ten przepis! dziś już raczej nie, ale jutro na pewno sobie zrobię! <3
OdpowiedzUsuńtaki banalny :D i nie trzeba czekać aż ciasto urośnie ;D super !
OdpowiedzUsuńa próbowałaś słynną pizzę na cieście z kalafiora? :)
OdpowiedzUsuńhttp://www.pretty-perfection.pl/
na pewno wypróbuję ten przepis w przyszły weekend :)
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie w wolnej chwilii
Rzeczywiście przepis idealny! Jak widzę, że nie trzeba ugniatać, wyrabiać itp to już jestem cała szczęśliwa :D. A pizzę uwielbiam! :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńNominowałam Cię na swoim blogu do zabawy, mam nadzieję, że weźmiesz udział :*
OdpowiedzUsuńZjadłabym kawałek pizzy :)
OdpowiedzUsuńNie ma chyba pizzy idealnej :D ja się zawszę skuszę na więcej niż 1-2 kawałeczki :D
OdpowiedzUsuńWażne jest to, że promujesz zdrową dietę, bo inaczej dajemy się wciągnąć w jedzenie świństwa, które podsuwają nam na każdym kroku producenci i marketingowcy.
OdpowiedzUsuńjest pyszna, ale mam pytanie, czy nie przywiera ci do blaszki?
OdpowiedzUsuń