Pizza idealna

Mam coś dla Was na ten weekend:)



Mam coś dla Was na ten weekend:)


Potrzeba matką wynalazków:) Jeśli tak jak ja jesteś pizzo pożeraczem, a dbasz o linię i starasz się nie jeść śmieci to ten przepis na pewno Ci się spodoba i nie raz uratuje Cię w momencie kryzysu:):). Wygląda jak pizza, (a to już połowa sukcesu:)),a co najważniejsze smakuje przepysznie. POLECAM !!






SKŁADNIKI:

  • 4 białka
  • 3-4 żółtka
  • 2 łyżki mąki (u mnie żytnia razowa)
  • mozzarella
  • wędlina
  • pieczarki
  • sos pomidorowy
  • przyprawy wg uznania


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
  • Rozgrzewamy piekarnik do 180'C
  • Ubijamy sztywną pianę z białek
  • Do piany delikatnie mieszając dodajemy żółtka, mąkę i przyprawy
  • Przelewamy do formy na tartę i pieczemy przez ok 15-20 minut
  • Upieczony spód wyjmujemy
  • Podkręcamy temperaturę piekarnika do 220-225'C
  • Na upieczonym spodzie rozsmarowujemy sos pomidorowy i nakładamy dodatki
  • Wstawiamy ponownie do piekarnika i pieczemy ok 10 min





VOILA!

You Might Also Like

11 komentarze

  1. zaskoczył mnie ten przepis! dziś już raczej nie, ale jutro na pewno sobie zrobię! <3

    OdpowiedzUsuń
  2. taki banalny :D i nie trzeba czekać aż ciasto urośnie ;D super !

    OdpowiedzUsuń
  3. a próbowałaś słynną pizzę na cieście z kalafiora? :)

    http://www.pretty-perfection.pl/

    OdpowiedzUsuń
  4. na pewno wypróbuję ten przepis w przyszły weekend :)

    zapraszam do mnie w wolnej chwilii

    OdpowiedzUsuń
  5. Rzeczywiście przepis idealny! Jak widzę, że nie trzeba ugniatać, wyrabiać itp to już jestem cała szczęśliwa :D. A pizzę uwielbiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  7. Nominowałam Cię na swoim blogu do zabawy, mam nadzieję, że weźmiesz udział :*

    OdpowiedzUsuń
  8. Nie ma chyba pizzy idealnej :D ja się zawszę skuszę na więcej niż 1-2 kawałeczki :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Ważne jest to, że promujesz zdrową dietę, bo inaczej dajemy się wciągnąć w jedzenie świństwa, które podsuwają nam na każdym kroku producenci i marketingowcy.

    OdpowiedzUsuń
  10. jest pyszna, ale mam pytanie, czy nie przywiera ci do blaszki?

    OdpowiedzUsuń

INSTAGRAM @_katnova_

INSTAGRAM @_katnova_