Puszysty piankowy omlet białkowy





SKŁADNIKI:
  • 2 jajka
  • 2 łyżki odżywki białkowej czekoladowej
  • 20-25 g proszku budyniowego bez cukru
  • 1/2 łyżeczki sody
  • słodzidło wg uznania
  • Cynamon

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:



  • Całe jajka ubijamy, nastepnie wsypujemy resztę składników i delikatnie miksujemy. 
  • Smażymy na małej patelni (u mnie 18cm) pod przykryciem na małym ogniu ok 8 min. 
  • Zostawiamy jeszcze przez chwilę pod przykryciem aby doszedł.

ZAJADAMY:)

You Might Also Like

7 komentarze

  1. Ale wielki! Nigdy nie próbowałam wersji z proszkiem budyniowym :)

    OdpowiedzUsuń
  2. hej, mam pytanie, co mogę dodawać zamiast odżywki białkowej? :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Właśnie, powielam pytanie :-)
      Omlet wyglada niesamowicie i pewnie tak samo smakuje ale czy mozna czyms zastapic odzywke?

      Usuń
  3. Pyszny, zrobiłam z kiwi i polałam miodem :)

    OdpowiedzUsuń

INSTAGRAM @_katnova_

INSTAGRAM @_katnova_