Bezglutenowe naleśniki z makiem

Pyszny pomysł na wykorzystanie maku:)  Pyszny pomysł na wykorzystanie maku:) SKŁADNIKI: 1 jajko 50 g mąki ryżowej  Purere...





Pyszny pomysł na wykorzystanie maku:) Pyszny pomysł na wykorzystanie maku:)


SKŁADNIKI:

  • 1 jajko
  • 50 g mąki ryżowej Purerein
  • 150ml napoju ryżowego Alpro lub mleka
  • 1 łyżeczka maku
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego do smażenia



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Wszystkie składniki miksujemy na wysokich obrotach
  • Smażymy na oleju kokosowym na dobrze rozgrzanej patelni
  • Przed wylewaniem masy na patelnie mieszamy ją w misce gdyż mąka lubi opadać na dno
  • Naleśniki podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie serek wiejski z malinami+ syrop klonowy 0kcal myprotein


You Might Also Like

1 komentarze

  1. fajna sprawa, zamiast zwykłej maki ryżowej proponuje jakąś smakową; kokosowa, migdałowa, czy konopną :P

    OdpowiedzUsuń

INSTAGRAM @_katnova_

INSTAGRAM @_katnova_