Serniczki z ricotty

Oszalałam na punkcie ricotty!!! Mogłabym ją jeść łyżkami! Ale, jak mnie znacie to wicie, że nie idę na łatwiznę wymyśliłam więc mini sern...


Oszalałam na punkcie ricotty!!! Mogłabym ją jeść łyżkami! Ale, jak mnie znacie to wicie, że nie idę na łatwiznę wymyśliłam więc mini serniczki z ricotty, pyszne, mięciutkie, rozpływające się w ustach!
Poezja smaku!


SKŁADNIKI:

  • 250 g ricotty
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki ksylitolu
  • aromat waniliowy
  • drobne owoce, u mnie jeżyny 


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


  • Piekarnik rozgrzewamy do 180*C. 
  • Wszystkie skladniki oprocz owocow blendujemy, dodajemy owoce i przekładamy masę do silikonowych foremek i pieczemy ok. 25 minut w 180*C- aż masa się zrumieni. 


You Might Also Like

1 komentarze

INSTAGRAM @_katnova_

INSTAGRAM @_katnova_