Szybka szarlotka jęczmienna

Co zrobić gdy ugotujemy za dużo kaszy na obiad i zostanie, np cały woreczek? Upiec ciasto ;).





Co zrobić gdy ugotujemy za dużo kaszy na obiad i zostanie, np cały woreczek?
Upiec ciasto ;).



SKŁADNIKI:


  • Woreczek ugotowanej kaszy jęczmiennej
  • 2 średniej wielkości jabłka
  • 2 jajka L
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • Cynamon
  • Kilka kropelek aromatu jabłkowgo FUNKY FLAVORS
  • Garść malin





SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Jabłka trzemy na tarce o grubych oczkach
  • Kaszę przesypujemy do miski i łączymy mikserem z resztą składników (oprócz malin).
  • Przelewamy do foremki silikonowej  i posypujemy malinami.
  • Zapiekamy przez ok. 40-45 minut.
  • Odstawiamy na kilka godzin i zajadamy.


Z racji zepsutego blendera składniki zmiksowałam, ale przypuszczam że zblendowane ciasto będzie miało lepszą konsystencję, nie będzie się tak rozpadało;)



You Might Also Like

0 komentarze

INSTAGRAM @_katnova_

INSTAGRAM @_katnova_