Tofunik orzechowo-czekoladowy
08:34Jako wielbicielka wszelkiego rodzaju serników, serniczków i omletów Tofu idealnie znajduje zastosowanie w mojej kuchni. Dziś przepis na Tofurnik czekoladowo-orzechowy z wykorzystaniem aromatu od myptotein.
- 180g tofu
- 60g "jogurtu" sojowego
- 60g napoju kokosowego
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- 1 łyżka mąki kokosowej purerein
- 1 łyżka budyniu czekoladowego
- 1 płaska łyżka kakao
- 1 łyżeczka MP Flavouring czekolada-orzech myprotein (zamiast tego dowolny aromat+ słodzidło)
- Nagrzewamy piekarnik do 180'C,
- Wszystkie składniki blendujemy,
- Przekładamy do lekko natłuszczonej kokilki,
- Pieczemy w 180'C 40 min
1 komentarze
Także ostatnio oszalałam na punkcie tofu i dziś na śniadanie zaserwowałam sobie właśnie tofurnik w wersji czekoladowej, ale bez odżywki. Ten z Twoich zdjęć sprawił, że już tęsknię za owym wypiekiem ;)
OdpowiedzUsuń