Tofunik orzechowo-czekoladowy

Ostatnio oszalałam na punkcie Tofu:). Dotąd nie miałam przyjemności spróbowania tego cuda, nie wiem dlaczego, ale nie kojarzyło mi si...


Ostatnio oszalałam na punkcie Tofu:).
Dotąd nie miałam przyjemności spróbowania tego cuda, nie wiem dlaczego, ale nie kojarzyło mi się dobrze. Postanowiłam się przełamać i nie żałuję:).


 Jako wielbicielka wszelkiego rodzaju serników, serniczków i omletów Tofu idealnie znajduje zastosowanie w mojej kuchni. Dziś przepis na Tofurnik czekoladowo-orzechowy z wykorzystaniem aromatu od myptotein.

Tofunik orzechowo-czekoladowy



PRZEPIS:
  • 180g tofu
  • 60g "jogurtu" sojowego
  • 60g napoju kokosowego
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 1 łyżka mąki kokosowej purerein
  • 1 łyżka budyniu czekoladowego
  • 1 płaska łyżka kakao
  • 1 łyżeczka MP Flavouring czekolada-orzech myprotein (zamiast tego dowolny aromat+ słodzidło)


SPOSÓB WYKONANIA: 

  • Nagrzewamy piekarnik do 180'C,
  • Wszystkie składniki  blendujemy, 
  • Przekładamy do lekko natłuszczonej kokilki,
  • Pieczemy w 180'C 40 min

You Might Also Like

1 komentarze

  1. Także ostatnio oszalałam na punkcie tofu i dziś na śniadanie zaserwowałam sobie właśnie tofurnik w wersji czekoladowej, ale bez odżywki. Ten z Twoich zdjęć sprawił, że już tęsknię za owym wypiekiem ;)

    OdpowiedzUsuń

INSTAGRAM @_katnova_

INSTAGRAM @_katnova_