Bez sernik wegański

Mam dla Was kolejną propozycję ciasta z serii BEZ. Tym razem padło na sernik nazwany WEGEŃSKIM. Bez nabiału, jaj, glutenu i cukru. Doda...


Mam dla Was kolejną propozycję ciasta z serii BEZ. Tym razem padło na sernik nazwany WEGEŃSKIM. Bez nabiału, jaj, glutenu i cukru.
Dodałam rodzynki z grudniowej edycji HEALTHBOX Najlepiej smakuje po spędzeniu nocy w lodówce, jest wilgotny i o zwartej konsystencji.
Pyszny!

SKŁADNIKI:

  • 80g banana
  • 50g suchej kaszy jaglanej PUREREIN
  • 180g tofu naturalnego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • Garść rodzynek 
  • Słodzidło wg uznania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


 
  • Kaszę płuczemy i gotujemy.
  • Ugotowaną i ostudzoną blendujemy z pozostałymi składnikami.
  • Dodajemy rodzynki
  • Dosładzamy wg uznania.
  • Pieczemy w 180'C ok 45 minut


Hasło healthbox19 daje Wam rabat na zakup Healthboxa a styczniową edycję współtworzę ja w swojej skromnej osobie😉



zBLOGowani.pl

You Might Also Like

1 komentarze

  1. Bardzo smakowicie się zapowiada. Na pewno wypróbuje. Dziękuje za przepis i pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń

INSTAGRAM @_katnova_

INSTAGRAM @_katnova_