Bezglutenowy omlet cynamonowo piernikowy- z ciecierzycy

Cześć, Po wczorajszych mikołajkach atmosfera Świąt udzieliła się już chyba każdemu;). Mnie napewno gdyż dawno nie robiłam omletów...


Cześć,


Po wczorajszych mikołajkach atmosfera Świąt udzieliła się już chyba każdemu;).

Mnie napewno gdyż dawno nie robiłam omletów, ale jak już zrobiłam to mega petardę o świątecznym aromacie piernika💥 Przepis fajny, bezglutenowy i wysokobiałkowy, pomimo iż nie dodałam żadnej odżywki białkowej, a zamiast jajek można dać banana i wyjdzie w 100% wegański omlet :)




SKŁADNIKI:


  • 2 jajka
  • 50g dojrzałego banana
  • 100g ciecierzycy ugotowanej lub z puszki
  • 20g mąki z ciecierzycy PUREREIN
  • 1/2 łyżeczki proszu do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu PUREREIN
  • 1 łyżka przyprawy do piernika



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


  • Wszystkie składniki blendujemy 
  • Smażymy do czasu ścięcia się wierzchu i odstawiamy w ciepłe miejsce na kilka minut aby nie opadł.
  • Do takiego grubasa trzeba mieć cierpliwość i dać mu "dojść" aby pozostał grubasem a nie cienkim bolkiem;).
  • Smażymy na:

✔ małej patelni

✔ pod przykryciem

✔ na małym ogniu

✔ tylko z jednej strony



Można przekroić w poprzek i przełożyć jogurtem i owocami tworząc pyszne ciacho:)


Chcę jeszcze pochwalić się prezentem jaki dostałam od Mikołaja, pięknie zapakowane pudełko ze zdrowymi produktami  PUREREIN 
Jak już zdążyliście zauważyć, we wszystkich swoich potrawach stosuję produkty z tej właśnie firmy, nie bez powodu to robię, przetestowałam już masę innych firm i to właśnie produkty tej składem i jakością odpowiadają mi w 100% :).
Może warto na Święta sprawić najbliższym taką właśnie zdrową pakę, a nie tonę cukru zawartą w czekoladach i batonach?


zBLOGowani.pl

You Might Also Like

2 komentarze

INSTAGRAM @_katnova_

INSTAGRAM @_katnova_