Cieciorkowe ciasto kakaowe z mąką migdałową

Przepyszne wilgotne ciasto z ciecierzycy z wykorzystaniem mąki migdałowej ze styczniowej edycji HEALTH-BOX . Legalny słodycz z potężną ...


Przepyszne wilgotne ciasto z ciecierzycy z wykorzystaniem mąki migdałowej ze styczniowej edycji HEALTH-BOX. Legalny słodycz z potężną dawka białka.

Składniki:


  • 150g cieciorki z puszki 
  • 2 łyżki mąki migdałowej HEALTH-BOX
  • 2 łyżki odżywki białkowej wymiennej na 2 łyżki dowolnej mąki
  • 1 jajko 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • Aromat toffi MYPROTEIN (może być inny)
  • Słodzidło wg uznania 


Sposób przygotowania:


  • Nagrzewamy piekarnik do 180'C.
  • Wszystkie składniki oprócz kakao dokładnie blendujemy.
  • 1/4 ciasta przelewamy do foremki.
  • Resztę ciasta blendujemy z kakao.
  • Wylewamy na jasną warstwę.
  • Pieczemy ok 45 min.


Ciasto wyszło wilgotne i o ciężkiej konsystencji. 

Najlepiej smakuje po nocy w lodowce 👌🏼

Przełożyłam malinkami.
W tym przepisie 1 łyżka=10 g
Piekłam w kokilce 12cm z racji tego ze pieje tylko dla siebie. 

Przepis można modyfikować i zwiększać składniki pod siebie😀

You Might Also Like

0 komentarze

INSTAGRAM @_katnova_

INSTAGRAM @_katnova_