Cynamonowo jabłkowe brownie z kaszy jęczmiennej

Lubię kombinować w kuchni, a udane kombinacje zachęcają mnie do dalszych eksperymentów:). Z obiadu zostało mi pół woreczka kaszy jęczmi...


Lubię kombinować w kuchni, a udane kombinacje zachęcają mnie do dalszych eksperymentów:). Z obiadu zostało mi pół woreczka kaszy jęczmiennej więc spożytkowałam go w bardzo smaczny sposób👌🏼

Powstało Cynamonowo jabłkowe brownie o wilgotnej i rozpływającej się w ustach konsystencji. 


Dodatkowym plusem jest to, że całe ciasto ma tylko 350 kcal !!!! 

Można to ciasto przygotować z innej kaszy, ja miałam akurat ten typ:).


Składniki:
  • 1/2 woreczka ugotowanej kaszy jęczmiennej
  • 1 jajko
  • 1 średnie jabłko
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka ksylitolu PUREREIN
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • Dużo cynamonu 



Sposób przygotowania:


  • Piekarnik nagrzewamy do 180'C
  • Pół jabłka kroimy w kosteczke a połowę wrzucamy do miski z reszta skladnikow i dokładnie blendujemy. 
  • Do masy wsypujemy pokrojoną połówkę jabłka i mieszamy. 
  • Przelewamy do kokilki o średnicy około 12 cm i pieczemy 45-50 min.
  • Najlepiej smakuje ostudzone

You Might Also Like

1 komentarze

INSTAGRAM @_katnova_

INSTAGRAM @_katnova_