Kokosowe muffinki chia na spodzie musli
08:45
Dziś proponuję Wam oryginalne muffinki bez pieczenia na bazie mleka kokosowego ze spodem w wersji RAW.
Spód:
1/2 szklanki musli MOJE MUSLI
1 łyżka płynnej substancji słodzącej
1 łyżka masła orzechowego z wpc chocolate and cherry REAL PHARM NUTRITION
1/2 łyżki kakao
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki blendujemy i wylepiamy foremki na muffinki
Biała warstwa:
1/2 szklanki mleka kokosowego
3 łyżki chia PUREREIN
1 łyżka wiórek kokosowych
dowolny aromat
2 łyżeczki żelatyny lub agar (wersja vege)
50 ml wrzącej wody
Sposób przygotowania:
- Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i studzimy
- Nasiona chia, wiórki kokosowe i aromat mieszamy z mlekiem i odkładamy do lodówki aż do uzyskania puddingowej konsystencji
- Ostudzoną żelatynę mieszamy z puddingiem
- Przelewamy do wylepionych foremek i wkładamy do lodówki na kilka godzin
- Polane zblendowanym bananem z odrobina mleka i z dodatkiem odżywki białkowej.
2 komentarze
Ale pychotka, mniamm :)
OdpowiedzUsuńMniam, te muffinki wygladają bosko!
OdpowiedzUsuń