Kokosowe muffinki chia na spodzie musli

Dziś proponuję Wam oryginalne muffinki bez pieczenia na bazie mleka kokosowego ze spodem w wersji RAW. 


Dziś proponuję Wam oryginalne muffinki bez pieczenia na bazie mleka kokosowego ze spodem w wersji RAW. 

Spód:

1/2 szklanki musli MOJE MUSLI
1 łyżka płynnej substancji słodzącej
1 łyżka masła orzechowego z wpc chocolate and cherry REAL PHARM NUTRITION
1/2 łyżki kakao

Sposób przygotowania:



Wszystkie składniki blendujemy i wylepiamy foremki na muffinki





Biała warstwa:


1/2 szklanki mleka kokosowego
3 łyżki chia PUREREIN
1 łyżka wiórek kokosowych 
dowolny aromat

2 łyżeczki żelatyny lub agar (wersja vege)
50 ml wrzącej wody




Sposób przygotowania:



  • Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i studzimy
  • Nasiona chia, wiórki kokosowe i aromat mieszamy z mlekiem i odkładamy do lodówki aż do uzyskania puddingowej konsystencji
  • Ostudzoną żelatynę mieszamy z puddingiem
  • Przelewamy do wylepionych foremek i wkładamy do lodówki na kilka godzin
  • Polane zblendowanym bananem z odrobina mleka i z dodatkiem odżywki białkowej.

You Might Also Like

2 komentarze

INSTAGRAM @_katnova_

INSTAGRAM @_katnova_