Pomarańczowe ciasto jaglane

Kasza jaglana- moja Królowa Kasz, a to dlatego, że j est zdrowa i bardzo uniwersalna, przez co doskonale nadaje się do kulinarnych ekspe...


Kasza jaglana- moja Królowa Kasz, a to dlatego, że jest zdrowa i bardzo uniwersalna, przez co doskonale nadaje się do kulinarnych eksperymentów.



Na zbliżający się weekend polecam śniadaniowe ciasto jaglane, jako deser sprawdzi się idealnie 👌. Podane przeze mnie składniki są na jedną dużą lub dwie małe porcje.

Całe ciasto ze zdjęcia ma około 350 kcal:). 

Praktycznie wszystkie składniki znajdziecie u PUREREIN 👌



Składniki:
  • 100 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 20 g mąki jaglanej
  • 10 g oleju kokosowego
  • 1 łyżka ksylitolu
  • 1 jajko lub 1/2 banana (wersja vege)
  • 1 pomarańcza 
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 kostka czekolady belgijskiej BIOZONA24
  • 15 g odżywki waniliowej (można pominąć)

Sposób przygotowania:


  • Jak to już u mnie w ruch idzie blender, ale najpierw nagrzewamy piekarnik do 180'C.
  • Czekoladę kroimy w kostkę, resztę składników blendujemy, przelewamy masę do kokilki i zatapiamy w niej kostki czekolady. 
  • Pieczemy ok 35-40 minut w nagrzanym do 180'C piekarniku.


You Might Also Like

3 komentarze

  1. 100 g kaszy jaglanej ugotowanej.. tzn. 100 g to waga kaszy na sucho do ugotowania czy już po.. czyli mniej wiecej 50 suchej..

    OdpowiedzUsuń
  2. 100 już ugotowanej

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglada pysznie. Tylko ta pomarancza to ma byc caly owoc czy tylko wycisniety sok?

    OdpowiedzUsuń

INSTAGRAM @_katnova_

INSTAGRAM @_katnova_