Wegański bezglutenowy chlebek z komosy ryżowej i nasion chia

Upiekłam wegański bezglutenowy chlebek z komosy ryżowej  healthboxpl   i nasion chia  purerein . Wyszedł taki troche cienki jamnik...



Upiekłam wegański bezglutenowy chlebek z komosy ryżowej healthboxpl i nasion chia purerein.

Wyszedł taki troche cienki jamnik ale za to smakiem nadrabia 👌

SKŁADNIKI:

200 g komosy ryżowej
100 g płatków owsianych purerein
60 g nasion chia
250 ml wody
50 ml oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki soli himalajskiej purerein
Sok z połówki cytryny
Sezam / nasiona słonecznika / pestki dyni – do posypania na wierzch 


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Komosę zalewamy wodą i moczymy całą noc.
Nasiona chia mieszamy w 150 ml wody i wkładamy na noc do lodówki. Rano odsączamy dokładnie komosę.
Wszystkie składniki miksujemy.
Rozgrzewamy piekarnik do około 170'C
Przelewamy masę do keksówki i posypujemy ziarnami.
Pieczemy chleb przez około 1,5 godziny



You Might Also Like

1 komentarze

  1. ale zestaw huhu:p tu nasiona tu qomosa no niezłe trzeba spróbować :)

    OdpowiedzUsuń

INSTAGRAM @_katnova_

INSTAGRAM @_katnova_