Kokosowo waniliowy omlet z ricotty
07:55Dziś przychodzę do Was z propozycją białkowo tłuszczowego śniadania, jakim jest omlet na bazie ricotty z mąką kokosową.
Według mnie majstersztyk wśród omletów, doznania smakowe są równie pozytywne jak wizualne. Naprawdę smakuje tak jak wygląda.
Składniki:
- 100g Ricotty Regnum Bakoma
- 50g serka wiejskiego
- 30g mąki kokosowej
- 20g odżywki
- 2 jajka M
- Szczypta proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka oleju koko do smażenia
Sposób przygotowania:
Wszystko blendujemy i smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym, pod przykryciem na małym ogniu.
Smażyłam tylko z jednej strony aż do ścięcia góry i zostawiłam w ciepełku na jakiś czas😜
Smażyłam na patelni 18cm
2 komentarze
Wygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńwyglada przepysznie!!!
OdpowiedzUsuń