Tęczowy sernik
10:39Ostatnio mam fazkę na unicornfood 🦄🌈
Tym razem sernik z ricottą, na ciasteczkowym spodzie. Wyszło so deliszys💜💙💚
Do barwienia użyłam:
💙Niebieski- matcha.blue
💚Zielony- moyamatcha
💖Różowy- mieszanka czerwona myprotein
💛naturalny bez dodatku barwnika
Spód:
6 ciastek typu Belvita, digestive
4 łyżki masła/kremu orzechowego, u mnie krem śniadaniowy baton_warszawski który znalazłam w healthboxpl
Ciasteczka kruszymy i mieszamy z kremem, wylepiamy nim spod malej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Sernik:
250g twarogu
250g ricotty
40g proszku budyniowego
20g ksylitolu purerein
2 jajka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Kilka kropel aromatu
Wszystkie składniki blendujemy i masę przelewamy do 4 miseczek.
Do każdej miseczki dodajemy naturalny barwnik i dobrze mieszamy.
Łyżką nakładamy po kolei każdy kolor na ciasteczkowy spod, wykalaczka tworzymy esyfloresy:).
Sernik pieczemy w kąpieli wodnej w nagrzanym do 180'C piekarniku przez 25 minut.
Po upieczeniu zostawiamy w piekarniku około godzinkę. Najlepiej smakuje schłodzony z lodowki:).
1 komentarze
Sernik wygląda bardzo ciekawie, zamierzam przetestować przepis, pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńhttp://www.ladymademoiselle.pl