Tęczowy sernik

Ostatnio mam fazkę na  unicornfood  🦄🌈 Tym razem sernik z ricottą, na ciasteczkowym spodzie. Wyszło so deliszys💜💙💚



Ostatnio mam fazkę na unicornfood 🦄🌈
Tym razem sernik z ricottą, na ciasteczkowym spodzie. Wyszło so deliszys💜💙💚


Do barwienia użyłam:
💙Niebieski- matcha.blue 

💚Zielony- moyamatcha 
💖Różowy- mieszanka czerwona myprotein
💛naturalny bez dodatku barwnika

Spód:


6 ciastek typu Belvita, digestive
4 łyżki masła/kremu orzechowego, u mnie krem śniadaniowy baton_warszawski który znalazłam w healthboxpl

Ciasteczka kruszymy i mieszamy z kremem, wylepiamy nim spod malej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.


Sernik:


250g twarogu 
250g ricotty
40g proszku budyniowego
20g ksylitolu purerein
2 jajka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 
Kilka kropel aromatu

Wszystkie składniki blendujemy i masę przelewamy do 4 miseczek. 

Do każdej miseczki dodajemy naturalny barwnik i dobrze mieszamy. 
Łyżką nakładamy po kolei każdy kolor na ciasteczkowy spod, wykalaczka tworzymy esyfloresy:).
Sernik pieczemy w kąpieli wodnej w nagrzanym do 180'C piekarniku przez 25 minut. 

Po upieczeniu zostawiamy w piekarniku około godzinkę. Najlepiej smakuje schłodzony z lodowki:).



You Might Also Like

1 komentarze

  1. Sernik wygląda bardzo ciekawie, zamierzam przetestować przepis, pozdrawiam:)
    http://www.ladymademoiselle.pl

    OdpowiedzUsuń

INSTAGRAM @_katnova_

INSTAGRAM @_katnova_