Bezglutenowe babeczki z jagodami

Jagody lub też borówki, różnie zwane💜 Moja letnia miłość, truskawki się kończą, więc czas na owoce jagodowe, maliny i jeżyny💜🙈 Prz...



Jagody lub też borówki, różnie zwane💜
Moja letnia miłość, truskawki się kończą, więc czas na owoce jagodowe, maliny i jeżyny💜🙈

Przedstawiam Wam ekspresowe babeczki, świetnie sprawdzą się jako śniadanie lub też deser do kawy. Idealna opcja na podróż, bo sezon wakacyjny w pełni więc śmiało można schować je do boxa i zajadać gdy dopadnie nas mały głód:)





Składniki:
100g maki kukurydzianej PUREREIN
180g jogurtu naturalnego
20g ksylitolu
10g oleju kokosowego lub masła ghee
Trochę aromatu waniliowego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia


Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki miksujemy i wsypujemy garść borówek. 

Przelewamy do kokilek i pieczemy w 180'C 25 minut.
So simply 🙈

You Might Also Like

0 komentarze

INSTAGRAM @_katnova_

INSTAGRAM @_katnova_