Brownie z ciecierzycy z jogurtowym musem i truskawkami

Cieciorkowe brownie z jogurtowym musem👌  Dalszy opis zbędny, to ciasto trzeba zrobić!



Cieciorkowe brownie z jogurtowym musem👌 
Dalszy opis zbędny, to ciasto trzeba zrobić!

Brownie:
300g ciecierzycy z puszki 
2 jajka
50 g ksylitolu
30 g kakao naturalnego
20 g masła orzechowego
50ml mleka sojowego (lub innego roślinnego)
10g lnu mielonego
5 g cynamonu 
1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
Świeże truskawki

Wszystkie składniki blendujemy. 
Wkładamy brownie do piekarnika rozgrzanego do 170*C i pieczemy godzinę, następnie wyłączamy piekarnik, pozostawiamy w nim ciasto na ok. 30 minut, po czym wyjmujemy je i pozostawiamy do całkowitego ostudzenia.
Na wierzchu układamy świeże truskawki.



Biała warstwa:
400g jogurtu naturalnego
Aromat waniliowy
Slodzidlo wg 
7 g agar agar
50 ml wody

Agar rozpuścić w wodzie i zagotować, dodać jogurt, slodzidlo i aromat. 
Gdy zacznie tężeć wylać na ciasto. 
Schłodzić w lodowce. 🌱wersja wegańska to zastąpienie jajek bananem a jogurtu naturalnego jogurtem sojowym💚



You Might Also Like

1 komentarze

  1. Wygląda nieziemsko! Ciecierzyca nie jest wyczuwalna?
    https://julias-cooking.com/

    OdpowiedzUsuń

INSTAGRAM @_katnova_

INSTAGRAM @_katnova_