Cytrynowy sernik bez sera- VEGE

Cytrynowy sernik bez sera🍰najłatwiejsze ciasto ever! 100% vege jaglany sernik z musem z czerwonej porzeczki, wyszedł przepyszny, w sm...



Cytrynowy sernik bez sera🍰najłatwiejsze ciasto ever!
100% vege jaglany sernik z musem z czerwonej porzeczki, wyszedł przepyszny, w smaku jak prawdziwy cytrynowy serniczek i najlepsze jest to, ze obeszło się bez żadnych aromatów👌.

W sumie trzy bazowe składniki i mamy to oto cudo🙈 idealny na śniadanie, deser czy kolacje, jem cały dzień😜 całe ciacho to +/- 800kcal.

Dla każdego bo:
- vege
- bez laktozy
- bez glutenu
- bez cukru
- bez banana
- bez odżywki białkowej
- bez aromatów 
Także nikt nie powinien miałczeć, że nie ma któregoś składnika lub czym zastąpić odżywkę białkową🤣✌️




💛Sernik💛
150 g suchej kaszy jaglanej
50 ml mleka roślinnego
10 g oleju kokosowego PUREREIN
1 cytryna (sok+starta skórka)
Słodzidło wg uznania


❤️Mus porzeczkowy❤️
250 g czerwonych porzeczek 
3 łyżki ksylitolu

Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu, cytrynę wyparzamy i ścieramy skórkę, wyciskamy sok.
Blendujemy wszystkie składniki na sernik aż powstanie gładki krem (mi w połowie blender odmówił współpracy i się wyłączył, bo uznał ze się zmęczył, a nie chciał się wypalić do reszty🤣)
Przelewamy do foremki i pieczemy 45 minut w 180'C.
Po upieczeniu zostawiamy jeszcze w piekarniku, następnie wyciągamy i czekamy aż ostygnie.
Porzeczki wraz z ksylitolem dusimy pod przykryciem, następnie blendujemy i gdy mus ostygnie wylewamy na sernik. Chłodzimy w lodówce.
Mus jest półpłynny, jeżeli chcecie żeby był zwarty możecie dodać żelatynę lub agar dla wegan.

You Might Also Like

3 komentarze

  1. Czyli rozumiem, że kaszę gotujemy w wodzie a mleko dodajemy przy blendowaniu?

    OdpowiedzUsuń
  2. Taki torcik to sama przyjemność, nie ma wymówek :D

    OdpowiedzUsuń

INSTAGRAM @_katnova_

INSTAGRAM @_katnova_