Mrożone malinowe batony z pastą kokosową | VEGE

Orzeźwiające batony na końcówkę lata, o szalenie owocowym, soczystym smaku przełamane delikatnością kokosowego smaku i aromatu. Pozycja o...


Orzeźwiające batony na końcówkę lata, o szalenie owocowym, soczystym smaku przełamane delikatnością kokosowego smaku i aromatu. Pozycja obowiązkowa do zrobienia.


Ostatnio zrobiłam sobie batony lodowe na bazie wspaniałej pasty kokosowej, którą znalazłam w zamówieniu od purerein 💜W przepisie tym robi ona niesamowicie dobrą robotę👌Jedząc tego batona najpierw czujemy delikatny smak kokosa następnie słodycz owoców, dzięki paście kokosowej baton ten zyskuje na delikatności, nie wiem czy wiecie o czym mowie😜. 
Przygotowanie go zajmuje dosłownie 10 minut, w dodatku jest w 100% vege, bez nabiału i glutenu.
Idealnie naturalny baton, którym można się zajadać bez wyrzutów sumienia:).



Składniki:
100g pasty kokosowej purerein
50g malin (mrożonych lub świeżych)
50 g banana
1 łyżka płynnego słodzidła (u mnie syrop klonowy)

Sposób przygotowania:

Maliny rozmrażamy, w rondelku rozpuszczamy pastę kokosową.
Dodajemy resztę składników i blendujemy.
Przelewamy do foremki lub na papier do pieczenia i wkładamy na 20- 30 minut do zamrażarki.




You Might Also Like

0 komentarze

INSTAGRAM @_katnova_

INSTAGRAM @_katnova_